Studentenreis naar Lubumbashi, RDC, editie 2009-2010

Om studenten van de VUB de mogelijkheid te geven om de concrete, dagdagelijkse realiteit van een land in het ‘Zuiden’ te zien, te ruiken, te horen, te voelen, kortom te ervaren met alle zintuigen organiseert UCOS een studentenreis naar Lubumbashi. Ter plekke werken de studenten samen met studenten van de universiteit van Lubumbashi. Deze reis wordt omkaderd door een voor- en natraject. Alle info over dit project vind je via www.studentzoekwereld.be.

Op deze blog vind je een weergave van de avonturen van de 12 studenten die geselecteerd zijn.

donderdag 11 februari 2010

Sam schrijft...

Beste thuisblijvers en geïnteresseerden,
Hier zit ik dan, om vijf uur in de namiddag met wolken vol regen op de achtergrond, een poging te doen om wat indrukken neer te schrijven.
Ons project van deze namiddag is dan ook letterlijk en figuurlijk in het water gevallen, maar zo gaat dat hier nu eenmaal. Guy (monsieur Gu alla congolees) zei gisteren nog dat je hier van dag tot dag moet leven, aangezien het leven hier niet bepaald wordt door de agenda’s en de horloges zoals bij ons. Zo kan bijvoorbeeld een regenbuitje een mooi georganiseerd dagprogramma volledig onderuit halen.
Onze activiteiten hier kunnen goed omschreven worden als een “stage intensive”: interessant, aangrijpend, maar jammer genoeg ook enorm vermoeiend.

Sam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten