Studentenreis naar Lubumbashi, RDC, editie 2009-2010

Om studenten van de VUB de mogelijkheid te geven om de concrete, dagdagelijkse realiteit van een land in het ‘Zuiden’ te zien, te ruiken, te horen, te voelen, kortom te ervaren met alle zintuigen organiseert UCOS een studentenreis naar Lubumbashi. Ter plekke werken de studenten samen met studenten van de universiteit van Lubumbashi. Deze reis wordt omkaderd door een voor- en natraject. Alle info over dit project vind je via www.studentzoekwereld.be.

Op deze blog vind je een weergave van de avonturen van de 12 studenten die geselecteerd zijn.

dinsdag 23 maart 2010

Enjoy Poverty

Op maandag 22-03 serveerde UCOS ism een aantal partners (IMD, Dienst Kultuur, UPV,...) de film 'Enjoy Poverty' van Renzo Martens



Men had Koen Vidal (De Morgen) en Meinie Nicolai (Artsen Zonder Grenzen) uitgenodigd om wat duiding te komen geven bij deze controversiële film.



Zoals Vidal in zijn inleiding aangaf, heeft deze zeer verschillende reacties uitgelokt. Als je alleen maar kijkt naar de adjectieven die er in besprekingen gebruikt zijn, wordt dit duidelijk. Hij somde er een aantal op: schokkend, misplaatst, moedig, ijdel, ...



Ook het publiek reageerde gemengd op de vertoning. Sommigen vonden het bewonderenswaardig hoe en wat hij in de film toonde, anderen hadden voornamelijk kritiek. Na afloop ging het debat verder in het KultuurKaffee. Tot een conclusie over de film zelf kwamen we niet, maar waar iedereen het over eens was, was dat het een interessante avond was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten